Humanitarna akcija Bina Istre i partnera

Dugogodišnji prijatelji i podupiratelji Depaul Hrvatske Bina Istra i partneri, i ove su godine uložili sredstva u poboljšanje kvalitete našega djelovanja. U humanitarnoj akciji pod nazivom “Život nema cijenu” koja je završila 10. srpnja 2021. humanitarnim koncertom Petra Graše i Dubioze kolektiva na ljetnoj pozornici u Opatiji, prikupljeno je dva milijuna kuna koji će biti donirani Općoj bolnici Pula (nabava medicinskog uređaja neophodnog pri postupcima oživljavanja), KBC-u Rijeka (nabava medicinskog uređaja za poboljšanje uvjeta na Klinici za ginekologiju i porodništvo), KBC-u Zagreb (uređenje sterilne sobe Dječje onkologije) i Depaul Hrvatskoj (adaptacija Kuće utočišta, dnevnog centra za beskućnike).

Raznolikost usmjerenja donacija ove akcije ukazuje na osjetljivost Bina Istre i parnera prema mnogim dimenzijama ljudskoga života u kojima on može biti ugrožen. Tako, podrška djelovanju Depaul Hrvatske u mijenjanju života beskućnika i osoba u riziku beskućništva, omogućit će kvalitetnije pružanje cjelovite pomoći ovoj društveno ugroženoj skupini, s ciljem sustavnog rada na vraćanju njihova dostojanstva i ponovnog pronalaska životnog smisla – otvaranjem mogućnosti radne aktivacije i zapošljavanja, materijalnom i duhovnom pomoći prilagođenom individualnim potrebama – putem mnogih programa i projekata Depaul Hrvatske.

Tijekom događaja premijerno je prikazan dokumentarni film o humanitarnoj suradnji s navedenim primateljima donacija humanitarne akcije “Život nema cijenu”, s Mihaelom Reščić kao producenticom te Filipom Bašićem – režija i montaža (Meritum komunikacije i Doku Films).

Uz humanitarni karakter, ovaj događaj organiziran je i povodom uspješnog zatvaranja financijske konstrukcije za izgradnju druge cijevi tunela Učka te skorog otvaranja za promet dionice Cerovlje-Vranja.

Doniraj
Tweet
Share
Share