Početkom svibnja Depaul Hrvatska pokrenula je program „Ruke koje se daju“ u sklopu šireg programa društvenog poduzetništva. Cilj je radno aktivirati korisnike naših usluga kroz pružanje mogućnosti za obavljanje spektra djelatnosti koji uključuje cijeli niz usluga koje pružamo građanstvu i ustanovama. Cilj ovoga programa je pomoći beskućnicima i osobama koje su u riziku beskućništva i na rubu osnovne životne egzistencije. Svaki zadani posao izvodi se pod pratnjom mentora koji nadgledaju radni tim te korisnicima pomažu pri izvedbi radova. Naši početni poslovi bili su uređivanje privatnih travnjaka i okućnica. Kao što niti jedan početak nije lagan pa tako nije bio niti ovaj; objeručke smo odlučili prihvatiti sve poslove ponuđene u datom trenutku te zasukati rukave i prionuti djelom. Dan za danom, svakim novim zaduženjem postajali smo sve vještiji radni tim, pritom nanovo otkrivajući vlastite talente i vještine za koje nismo niti znali da postoje usvajanjem sve skladnijeg radnog ritma koji je podigao i kvalitetu izvedbene prakse. Do sada smo se izučili u aktivnostima košnje i trimanja zelenih površina, rezidbi živice, izrade cvjetnjaka, sadnje sadnica ljekovitog i ukrasnog bilja, čišćenja kuća i okućnica od otpada, krčenja zaraslih površina, slaganja drva za zimu  i sl. Radujemo se novim izazovima i nadamo se da će ovaj program pomoći našim korisnicima pri izlaska iz ponora siromaštva dajući im ruku – priliku za stvaranjem boljeg sutra.

Rekli su o našim uslugama – naši klijenti:

U lipnju ove godine čula sam za program “Ruke koje se daju” Udruge Depaul Hrvatska i usluge koje pružaju njihovi korisnici temeljem navedenog programa. Posebno sam bila zainteresirana za uslugu košnje travnjaka te sam dogovorila istu. Uslugu košnje odradio je korisnik Udruge uz pratnju mentora. Ovim putem htjela bi pohvaliti korisnika a i njegove mentore za izvršenu košnju mog travnjaka. Bili su vrlo su pedantni, trudili su se da sve odrade kako treba. Sve pohvale!!! Svakako ću ih ponovo angažirati kada budem imala potrebu.
(Jasmina Fabac, Dražice)

Zahvaljujem na savršeno obavljenom poslu, na pomoći oko uređenja cvijetnjaka i živice. Sve pohvale gospođama Katarini i Ivani na požrtvovnosti i pruženoj pomoći ljudima koji na žalost nemaju svoj dom i posao, kao i štićenicima koji su sudjelovali u obavljanju poslova. Podržavam akciju Udruge i preporučam usluge prijateljima i poznanicima. Sretno i uspješno u daljnjem radu.
(D.Š., Podhum)

Apsolutno smo zadovoljni s izvedenim radovima. Dečki su sve radili prema dogovoru, punom parom i na kraju mi je bilo žao samo što nisam uslikala stanje okućnice prije i poslije radova. Prije je to praktički bila džungla od trnja, zapetljanog granja i žica, nastala zbog dugogodišnjeg neodržavanja vrtova stanara, a sad je sve raskrčeno i uredno. Toplo preporučam svima koji razmišljaju o tome da naprave nešto dobro za okoliš svoje kuće ili zgrade, da naprave dva dobra djela u jednom te se pobrinu za okoliš uz pružanje podrške inicijativi “Ruke koje daju”.
(Anamarija B., Rijeka – Centar)

Doniraj
Tweet
Share
Share