Na više će riječkih lokacija i ove godine Depaul Hrvatska će obilježiti Tjedan sv. Vinka. Od 20. do 27. rujna organizirana je velika humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih proizvoda za beskućnike, kao i niz prigodnih aktivnosti. Tim za vanjski rad Depaul Hrvatske obići će mjesta na kojima se redovito okupljaju beskućnici kako bi utvrdili njihove potrebe i podijelili im prikupljene artikle. Osim korisnicima usluga, ovogodišnji Tjedan sv. Vinka bit će okrenut djeci i mladima, ali i drugim građanima. Tako će u četvrtak, 22. rujna u dnevnom centru Kuća utočišta mladi moći sudjelovati u interaktivnoj igri „Pronađi Vinkovo blago“ te na taj način učiti o problemu beskućništva.

U skladu s ovogodišnjim motom „Budimo ruka Providnosti“ i rečenicom svetoga Vinka: „Tražimo samo Boga i On će nam providjeti prijatelje i sve ostalo, u tolikoj mjeri da vam neće ništa nedostajati“ Depaul Hrvatska organizira i duhovnu obnovu, a 23. rujna u 17:00 sati održat će se tribina za sve zainteresirane pod nazivom “Put nade – antropološko-duhovno ozdravljati čovjeka; Hagioterapija u službi Božjoj – za čovjeka” koju predvodi Silvana Vrdoljak.

Tijekom vikenda Depaul će svoj rad najprije predstaviti na Korzu, gdje će u subotu od devet sati nuditi sadnice, kruh svetog Vinka i druge proizvode koje su izradili njihovi korisnici. U nedjelju će priliku za upoznavanje s programima Depaul Hrvatske imati obitelji, koje će moći sudjelovati i u biblijskoj katehezi.

Konačno, u utorak, 27. rujna na svetkovinu svetog Vinka Paulskog u riječkom samostanu sestara milosrdnica u Kapeli svetog Josipa održat će se svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi vlč. Mario Tomljanović, generalni vikar Riječke nadbiskupije i rektor katedrale sv. Vida u Rijeci.

Doniraj
Tweet
Share
Share