Radna aktivacija i odživi razvoj Depaul Hrvatske skladno su povezani u našim programima. Ove godine razvoj ovih programa podržala je INA-Industrija nafte, d.d. te smo radosni što je ovom podrškom nastavljena naša suradnja sufinanciranjem iz natječaja “Inin Zeleni pojas”.

Projekt “Recikliraj, reaktiviraj i rehabilitiraj”, koji se provodi u Be-vrtu od lipnja ove godine, dio je ovoga natječaja. Usmjeren je poticanju angažmana društveno marginaliziranih skupina te volontera u proizvodnju i distribuciju trajnica autohtonih sorti u Vrtu beskućnika u Rijeci (npr. kadulja, lavanda, planika, mirta, tamaris, dud, brnistra). Sadnja se odvija u Rijeci i Lici (Klanac). Važan dio ovoga projekta razvoj je vještina vrtlarenja i edukacija na području hortikulture i ekologije za korisnike programa i šire građanstvo. Projekt je komplementaran programu distribucije hrane Depaul Hrvatske te uključuje aktivne mjere provođenja koncepta smanjenja otpada recikliranjem kuhinjskog otpada koji se koristi u proizvodnji gnojiva kompostiranjem, bioenzimom i glistenjakom.

Naš Be-vrt rasadnik je i eko područje. Komplementaran ostalim programima Depaul Hrvatske te uključuje i kompostiranje, razvoj bioenzima putem korištenja otpadaka od hrane, proizvodnjom glisnjaka i kompostiranjem. To su inovacije koje uvode praksu uštede resursa, smanjuje se nastanak otpada, štedi se energija. U Be-vrtu odvijaju se i edukacije na tjednoj bazi, koje provode voditelj i suradnici volonteri., a prigodnim događajima je uključena i lokalna zajednica.

 

Doniraj
Tweet
Share
Share